הלכות קרי

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 09/04/02 08:16 כז בניסן התשסב

שאלה

שלום לכב' הרב,

אני בגיל ההתבגרות, וכפי שקורה בגיל זה, יש ימים בהם יש "קרי". לפי פ' מצורע, כתוב שאדם טמא עד הערב במקרה כזה. רציתי לשאול האם מותר לקרוא בתורה / לעלות לתורה במקרה כזה והאם מותר להניח תפילין במקרה כזה?

תודה רבה.

תשובה

בס"ד

מי שקרה לו "קרי" מותר לו לעשות את כל הדברים שמנית בשאלתך.
אמנם כתב בשו"ת מן השמים והביאו אותו הרבה פוסקים שדבר זה מעכב גדול בתפילה וכן הביאו חכמי המקובלים.
ובאמת היה זמן דברים אלו היו אסורים מתקנת חכמים וביטלוה.
על כן טוב מאוד לטבול באותו יום ואם אפשרי יעשה כן לפני התפילה. שהטבילה מטהרת מאוד בענין זה ובכל דבר.

יש שנהגו לומר "תיקון הכללי" והוא עשרה מזמורי תהילים שציין אותם רב נחמן מברסלב וכתב שהם תיקון גדול לענין זה.

ובעקרון צריך אדם להזהר ביום ממחשבות, מקריאת ספרים או עיתונים לא מתאימים, מצפיה בטלויזיה, הסתובבות בחברת בנות או ברחובות מסוימים, התעסקות עם נשים או מחשבות עליהן. הנזהר מכך - ימלט מתקלות כאלה בלילה.

ועוד ידע אדם לא ליפול לדכאון בגלל דברים אלו. כי הדכאון והצער הוא אם כל חטאת.

בהצלחה