הלכות נידה בצבא

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 08/01/16 09:16 כז בטבת התשעו

שאלה

שלום הרב, אני רוצה לשתף בהתלבטות ואם יהיה איזשהו מענה שיצליח להרגיע אותי זה יהיה לעזר רב.

ב"ה התחתנתי לפני כמה חודשים עם איש צבא. למרות התקווה שישחררו אותו באופן סדיר ורב יותר לאחר החתונה, התברר שטעינו. כך שנוצר מצב שהוא כבר סוגר מתחילת החתונה 21 (כלומר חוזר כל שבת שלישית).

ההתמודדות הזו היא קשה בפני עצמה, אך יש דבר נוסף וזה הלכות נידה, עם כמה שאנו מנסים לסדר את זה בעזרת גורמים כימיים למינהם, הטבע הוא טבע וקורה מצב עכשיו שגם ליומיים שהוא חוזר הביתה אנחנו אסורים.

אני לא מצפה לקבל היתר לבטל את הלכות נידה, ולא זאת השאלה שלי.

אני פשוט לא מבינה איך ההלכה שבאה לחזק אותנו גורמת לנו צער כה רב. ההבדל בין הלכות נידה לזוג שרואה אחד את השני כל יום לבין זוג שמתראה ארבעה ימים בחודש במקרה הטוב הוא עצום..

ואיך ההלכה לא מפרידה בינינו?!

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

אכן זו בעיה קשה,

כדאי לנסות לדבר עם רב הגדוד שינסה לסדר יציאות מתוזמנות לזמן שאתם מותרים, או לקבל אפתר ביום המקוה, אפשרות כזו קיימת בגדוד נצח.

האם אפשרי מבחינתך ללכת לשבת,

יש מקומות שמאפשרים זאת ומקצים לכך דירה.

התורה וכן כל מערכת חוקים גם כשבנויה על רצון טוב וצודק, היא פונה אל הכלל ותמיד יש מצבים שליחידים הדבר מצריך התמודדות.

בהצלחה רבה,

דני ארגמן