הלכות כלליות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 26/10/12 13:31 י בחשון התשעג

שאלה

לכב' הרב השלום

ברצוני לשאול מספר שאלות על הלכות מכל מיני תחומים:

1. האם מותר ללכת עם משקפי שמש בשבת?

2. האמת מותר ללכת עם כובע מצחייה בשבת מפני השמש?

3. בחג שמחת תורה, כאשר עושים 7 הקפות עם ספרי התורה, האם צריכים גם אנו המתפללים לבצע הקפות או שמספיק שרק הספרים יסתובבו?

4. בענייני ברכת המפיל, האם אחרי חצות לילה כבר אין חיוב לברך את ברכת המפיל? אותו דבר גם לגבי קריאת שמע עצמה.

5. אם אני יודע שאדבר לאחר ברכת המפיל, האם עלי לברך עם שם ומלכות או שלא?

תודה ושבת שלום!

תשובה

בס"ד
שלום רב,

הקדמה לשאלות על משקפי שמש וכובע:
לשאלה שתי משמעויות - האם מותר ללכת במקום שאין עירוב? או - האם בכלל מותר ללכת עם החפץ המסוים, אפילו במקום שיש עירוב?

1. מותר ללכת במשקפי שמש בשבת רק במקום שיש עירוב. במקום שאין עירוב זה נחשב טלטול.
עיין בהרחבה:
http://www.shabes.net/bsd/index.php?option=com_content