הלכה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 02/05/13 10:20 כב באייר התשעג

שאלה

תושב חו"ל השוהה בארץ בחג , האם יעשה חג שני של גלויות?

תשובה

שלום!

יש בשאלה זאת כמה שיטות.

הכי טוב להחליט לעשות עלייה ואז גם זוכים בזכות הגדולה ובמצוות ישוב ארץ ישראל ששקולה כנגד כל התורה כולה, וגם יוצאים מהספק.

כל תושב חו"ל שעוד לא קבע בליבו שהוא עושה עלייה - עליו להתקשר לרב (כיוון שיש בכך חילוקי דינים התלויים במצבו האישי של כל שואל, והרב צריך לברר זאת), ולברר האם עליו לשמור בארץ יום טוב שני.

אם תרצה, אוכל לתת לך מספר טלפון של רב כדי שתוכל לברר את דינך ביום טוב (שלח תגובה על תשובה זאת אם אתה רוצה).

כל טוב!