הלכה

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 02/05/11 21:26 כח בניסן התשעא

שאלה

שלום הרב , האם על כל דבר חוץ ממוות יש תיקון ? כלומר חטאים שאדם עושה אותם בעולם הזה חוץ מרצח כולם ברי תיקון ?<

שמעתי שגם על חילול השם אין כפרה. מה זה אומר בדיוק חילול השם ?

והאם באמת זה משהו שאי אפשר לתקן ? כלומר , אם אני רוצה לחזור בתשובה שלמה אבל אני נמנעת בגלל דברים שעשיתי בעברי , כי זה גורם להרגשה של דחיה מהקב''ה ואני רוצה לבוא אליו שלמה.. כלומר לאחר שאני כיפרתי על מה שעשיתי. וקשה לי ככה.

תשובה

ב"ה,
על כל עבירה אפשר וצריך לעשות תשובה, אפילו על רצח ח"ו,
אמנם אי אפשר להחזיר אותו לחיים אבל את החטא אפשר לתקן, עי' מהר"ל נתיב התשובה פרק ה'.

יש חטאים יותר חמורים שלא מספיק תשובה כדי לתקן כגון חילול ה', צריך תשובה יוםכיפור יסורים ורק במיתה מתכפר לגמרי,

בסופו של דבר אין דבר שעומד בפני התשובה אפילו חטאים חמורים ואפילו הברבה פעמים.

לחילול ה' יש כמה הגדרות למשל אם תלמיד חכם - איןו משאו ומתנו בנחת עם הבריות זה חילול ה'.

ברור שאין להמנע מחזרה בתשובה בגלל העבר, אדרבא צריך להזדרז ולתקן כל מה שאפשר.
ח"ו את לא רחוקה מהקב"ה, להיפך כל מי שמתקרב הוא מאוד חביב לפני הבורא.

רצוי ללמוד את דברי הרמבם בהלכות תשובה פרק ז הלכות ו-ח.

בברכה,

דני ארגמן