הלכה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 10/07/16 18:21 ד בתמוז התשעו

שאלה

שלום כבוד הרב, רציתי לשאול כמה שאלות:

א. האם מותר לחתן ולכלה בערב החתונה לאחר החופה להצטלם יחד תוך כדי מגע אחד בשנייה?

ב. האם ישנו איסור להציע נישואים עם טבעת וכריעת ברך?

ג. האם ישנה חובה לעשות הפרדה גם בישיבה בחתונה ולא רק בריקודים על אף התנגדותם הקלה של ההורים?

ד. האם מותר להחזיק סמארטפון בעל חסימה של נטספרק בדרגת הסינון הגבוהה ביותר?

תודה רבה, אשריכם על עבודת הקודש שאתם עושים.

אבקש לא לפרסם את שמי, תודה.

תשובה

שלום
א. כל עוד לא הסתיימה החופה, אסור לחתן ולכלה לגעת זה בזו.
ב. לגבי כריעת הברך, לא נראה שיש בזה איסור. לגבי הטבעת, כיון שמדובר רק בהצעת נישואין, צריך להיזהר בצורת העברתה ובמה שאומרים, שלא יהיה בזה חשש לקידושין.
ג. צריך לעשות הפרדה גם בסעודה, וזו דעת הרוב המוחלט של הפוסקים.
אם לא מצליחים להגיע לעמק השווה עם ההורים, וזה גורם צער, אפשר לסמוך על הפוסקים שמתירים, וכמובן שלפחות למי שרוצה תהיה אפשרות לשבת בנפרד ממש.
ד. אכן זה פותר את הבעיה של הפריצות שבמכשיר. ועדיין יש כאן בעיות של חשיפה מוגברת לרוח התרבות המערבית, וכן הסחת דעת מתמדת, בעיקר על ידי דברים כמו וואטסאפ, שמטמטם את הדעת של דור שלם. ומעבר לכך, זה סוג של שותפות בכל התרבות הזו של הסמרטפונים.
בגלל הנימוקים הללו, יש הרבה רבנים שאוסרים, אבל יש רבנים שיש להם, וכנראה שמתירים (כמובן, עם החסימה הטובה)