הלימוד בליל שבועות

חדשות כיפה צוות בית ההוראה 05/08/02 17:01 כז באב התשסב

שאלה

א. האם יש משהו מיוחד שצריך למוד בליל שבועות?

ב. האם אדם שהיה ער כל הלילה צריך ליטול ידיו בבוקר?

תשובה

א. נוהגים ללמוד במשך כל ליל חג השבועות. יש אומרים שזהו תיקון לשנתם של ישראל בליל מתן תורה, עד שהוזקק משה להוציאם "לקראת האלקים מן המחנה".

לפי הזוהר הקדוש יש מעלה בלימוד "תיקון ליל שבועות" לפי סדר מסויים, שתוקן ע"י האר"י הקדוש, והוא: תרי"ג מצוות, מדרש, אידרא רבא וקטעים מהזוהר הקדוש, קטעים מתחילת כל פרשה ומסופה וקטעים מהתנ"ך.

גם בחורי ישיבה שחשקה נפשם בלימוד מעמיק בסוגיה אחת, ראוי שיקראו את קטעי התנ"ך שבתיקון, מדרש כלשהו, תרי"ג מצוות וקטע מהזוהר, ואחר כך ימשיכו בלימוד כרצונם.

ב. הנעורים כל הלילה חייבים ליטול ידיהם עם עמוד השחר. באשר לברכה: הפוסקים כמרן אינם מברכים על נטילה זו. במשנה-ברורה מובאים פוסקים המצריכים ברכה אם הנטילה נעשתה לאחר עשיית הצרכים או טומאת הידיים.