הליכה לים בשבת

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 12/08/09 17:28 כב באב התשסט

שאלה

שלום,

ברצוני לדעת מה הסיבה שאסור ללכת לים בשבת? והאם הסיבה קשורה לכך שלא מתרחצים/מתקלחים בשבת ו/מתנגבים? ואם אדם שומר שבת אך כן מתקלח בשבת, יש איזה שהן הקלות?

תשובה

ב"ה

שלום.

מי שרגיל לטבול במקווה כל יום מותר לו גם בשבת. וגם הוא צריך להזהר בכל מיני פרטים כגון תלישת שיער והניגוב וסחיטה וכיוצא בזה.

לים ולבריכה אסור ללכת בשבת ולו רק מהסיבה של "עובדין דחול" ו "מראית העין " ומסייע לחילול שבת ואיסור תחומין וטלטול מחוץ לעירוב וכיוצא בזה.
וכמובן איסור שחייה בשבת .

לגבי שאלתך על מקלחת בשבת אנא עיין בהרבה תשובות שנכתבו כאן באתר. ואם תהיה לך אח"כ שאלה נוספת על זה אשתדל להשיבך.

אבל יש לי שאלה לשאול אותך : מה רע בללכת לבריכה ולים ביום ראשון או שני או שלישי או רביעי או חמישי או שישי?

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.