הליכה בגילוי ראש ליד הבריכה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 28/08/05 18:29 כג באב התשסה

שאלה

שלום לכבוד הרב שליט"א

בנוהג שבעולם, כאשר מגיע גבר לבריכה או לים הוא מוריד את הכיפה. מובן שבתוך המים עצמם אין חובה להישאר עם כיסוי ראש, אולם מהו ההיתר להוריד את הכיפה במרחק כה רב מן המים וללכת גלוי ראש עד ההגעה אל המים?

בתודה ובצפיה לישועה

תשובה

בס"ד

מי אמר שמותר?
צריך להוריד את הכיפה במקום שבו היא נשמרת. כי אם יניח אותה במקום שאינה נשמרת יצא שכרו בהפסדו. כגון שהוא יניח אותה על חול ליד מקום הנכיס הלים ואחר כך היא תאבד.

הוא יצטרך ללכת עד לבית בלי כיפה?
יצא שכרו בהפסדו.

בודאי כשיוצאים מהים או מהבריכה צריך ללכת ולקחת את הכיפה וולא לשוחח, לשחק או לאכול בלי כיפה כי,,,,, נמצאים ליד הים.

בהצלחה