הלוואה שנתנה לבן משפחה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 24/06/13 19:06 טז בתמוז התשעג

שאלה

שלום,

לפני כשלוש שנים, בעלי נתן הלוואה של 700 ש"ח לאשת דודו, לאחר שזו ביקשה עקב חיתון בנה, והבטיחה כי תחזיר לו בקרוב.

מאז ועד היום לא דיברה איתנו עוד בנושא למרות שהתראינו מס' פעמים. לאחרונה, עקב הרחבת משפחתנו, ניגשנו אילה וביקשנו את הכסף, היא כתגובה אמרה כי תמסור לנו את הכסף בהקדם, אולם לא ציינה מועד.

מאז עבר חודש ולא יצרה איתנו קשר.

השאלה היא: האם מותר לנו לפנות אליה שוב "ולנדנד לה"?

חשוב לי לציין, כי לא ידוע לנו מה המצב הכלכלי שלה ושל בעלה...

תודה.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

זכותכם המלאה לקבל את כספכם בחזרה. חוב חייבים להחזיר.
אתם לא צריכים 'לנדנד', אתם צריכים לדבר בצורה רצינית, ברורה ואפילו קצת תקיפה (להיות 'אסרטיביים').
יש לקבוע פגישה מסודרת ולא לדבר 'במקרה'.
להסביר באדיבות אבל גם בתקיפות שזה כסף שאתם צריכים אותו ולכן מבקשים שתשיב את החוב.
לסכם על דרך תשלום מוגדרת ומוסכמת ביניכם (צ'קים? מזומן? תשלום אחד או מספר תשלומים).
אם רוצים אפשר להתענין ולשאול אם קשה לה לשלם וכו'

עד כאן הדיון מצד הצדק.
בענייני משפחה, ראוי לפעמים להיות חכם ולא צודק. לעיתים שווה לוותר על סכום כסף בשביל לשמור על השלום במשפחה.
חשוב שתנסו לחשוב מראש מה יהיו התגובות שלה לבקשה שלכם. אם אתם צופים סכסוך משפחתי אז כדאי להיות חכם ולא צודק...