הכתרה בישיבה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 14/01/07 21:42 כד בטבת התשסז

שאלה

שלום. בישיבה שלנו כל שנה עושים הכתרה, השאלה שלי האם יש איסור לחקות רבנים למרות שהם מתירים שיחקו אותם (התוכן של ההכתרה היא הצגה המבוססת על הדמויות של הרבנים ללא מטרה לרדת עליהם). ואם יש בזה איזה איסור לשון הרע.?

תודה

תשובה

ב"ה

שלום.

תפנה שאלה זו לראש הישיבה ותבקש ממנו לקבל הנחיות ברורות מה הוא מתיר ומה הוא אוסר. ותפעל לפי ההנחיות שלו ורק שלו .

ודע לך שכל דבר שאדם עושה הוא חייב לשים לב שהמצוות שלו לא יהיו בבחינת "מצווה הבאה בעבירה"
וגם אם אדם מתיר לך לדבר עליו לשון הרע אסור לך לעשות כך ובודאי שלא בפהרסיה ובודאי שלא לצחוק על אדם אחר.

וכדאי ש"הרב פורים" יכין "צחוקים" וחיקויים" ברמה ויזהר שלא לפגוע ח"ו בשום דבר שיוצא מפיו .
למשל הוא יכול ללמד סוגיא של פורים כדרך שמלמד אותה הרב או דרשה בחרוזים או שיר בחרוזים (יומַה - מֱה) וכדומה.
ועיין במשנה ברורה סימן תק"ס ס"ק טו.

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.