הכשר מחבת בליבון 2

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 17/04/07 23:39 כט בניסן התשסז

שאלה

שלום רב!

בתשובתך ענית לי ביחס להגעלת מחבת כי תלוי איזה מחבת ומה היה השימוש שלו. בעיקרון מחבת צריך ליבון. המחבת בו מדובר הוא עמוק ומשמש לבישול וטיגון. אם מצריך ליבון - כיצד מלבנים?

תודה

עינת

תשובה

ב"ה

שלום.

אם רוב השימוש שלו הוא בישול אז צריך להכשיר אותו ע"י הגעלה במים רותחים . יש לנקות אותו היטב לפני כן ולא להשתמש בו 24 שעות לפני ההגעלה.
אם מדובר שרוב השמוש שלו היה ע"י טיגון יש ללבן את המחבת "ליבון חמור" כלומר להבעיר אותו באש (אפשר ע"י ברנר -כלב גז) . הליבון צריך להיות בדרגה כזו שאם ניקח קיסם דק הוא ישרף מעוצמת הבעירה של המחבת.לאחר הליבון יש לשטוף במים קרים.

ואם מדובר במחבת טפלון או במחבת שיכול להתקלקל אז קרוב לודאי שאין לו הכשר . מפני שהאדם חס על ממונו ולא יכשיר כמו שצריך מפני שהטפלון יתקלף והמחבת תתקלקל.

בהצלחה,

עוזיאל אליהו.