הכשרת תנור ומיקרוגל

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 01/09/10 01:57 כב באלול התשע

שאלה

שלום רב,

1. האם מותר להכשיר תנור לא כשר (של קרובי משפחה חילונים) ע"י אי-שימוש במשך 24 שעות ואז הפעלה על חום גבוה (כמה בדיוק צריך?) למשך שעה, או שתהליך ההכשרה הזה מתאים רק למעבר בין כשר-חלבי לכשר-בשרי?

האם יש צורך בניקוי מאוד יסודי לפני תהליך ההכשרה הזה, או שהתהליך עצמו מספיק?

(המטרה היא לאפשר לעצמי להכין אוכל אצלם בבית כשאני מגיעה לשם.)

2. יש לי מיקרוגל חלבי, שחיממתי בו אוכל חלבי ללא כיסוי כלל. אני רוצה להפוך אותו למיקרוגל דו שימושי (בו מחממים בשרי וגם חלבי, אבל כל האוכל שמוכנס למיקרוגל מכוסה היטב).

איך אפשר לעשות זאת? האם החלפת הצלחת וניקוי כללי של המיקרוגל מספיקים? (האם אפשר להכשיר בלי להחליף את הצלחת?)

תודה רבה!

רבקה.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

את התנור יש להשבית 24 שעות. לאחר מכן לנקות היטב. להפעיל למשך שעה בחום הגבוהה ביותר. צריך תבניות חדשות.
כדי להכשיר מיקרוגל צריך לטפל קודם כל בצלחת. יש לנקותה היטב ולהגעילה במים רותחים. לשקע את הצלחת בתוך מיכל מים רותחים. אם לא נמצא סיר מספיק גדול, אפשר גם לסובב אותה בתוך מיכל המים, כך שכל צדדיה ישוקעו במים.

לנקות היטב את המיקרוגל על פי הוראות היצרן. לנקות גם את העיגול שמסובב את הצלחת.

הגעלת המיקרוגל – בסיום יש להחזיר את הצלחת למקומה להניח עליה שתי כוסות מים ולהפעיל במשך כ-20 דקות עד שרוב המים מתאדים בכל אחת מהכוסות.