הכשרת שיש לפסח

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 24/03/02 12:58 יא בניסן התשסב

שאלה

שלום

איך יש להכשיר שיש במטבח? האם מספיק לעבור עליו עם אש או לשפוך עליו מים רותחים או שיש גם לצפותו בציפוי פלסטיק או אלומיניום?

תשובה

בס"ד

א.
שיש - יש לנקות היטב את השיש ואחר כך לערות עליו מים רותחין. אם מצויים בו חורים או סדקים - יסתמום בגבס וכדו', עם כל זאת, טוב לכסותו בנייר כסף או בנילון וכד'. \שו"ע תנא סע' ח\.
ב.
שיש שערכו עליו בצק או שבלע מרותחין, יניח עליו אבן או ברזל מלובן ויערה עליו רותחין. \עיין שו"ע תנא סע' יז ונו"כ שם\. ואם יש חשש שיתקלקל - יערה עליו רותחין מכלי ראשון ללא אבן מלובנת ויכסהו במפה.
ג.
שיש מלאכותי - אין לו הכשר וצריך לכסותו אחר הניקוי ועירוי רותחין. \מדין כלי חרס\.