הכשרת פלטת שבת לפסח

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 15/04/08 10:40 י בניסן התשסח

שאלה

מס טלפון - 035318325

טלפון נייד -

הבקשה - אנו נהגנו כל השנים לנקות היטב את הפלטה, להפעילה על ריק כ-3 שעות ולכסות באלומיניום. השנה שמענו מאנשים שאם הפלטה נגע בחמץ באופן ישיר במשך השנה (בעיקר חתיכת לחם שהופשרה ישירות עליה) חייב בליבון ולכן לא ניתן להכשיר. אבקש לפסוק בעינין זה. חג שמח

תשובה

ב"ה

שלום.

אכן שמעת נכון.

אם שמת במשך השנה על הפלטה באופן ישיר חמץ או חלה אז ההכשר של הפלטה הוא רק ע"י ליבון (ואי אפשר ללבן פלטה לכן תקנה פלטה חדשה).וכך פוסק הרב מרדכי אליהו שליט"א.

ואם לא שמת על הפלטה חמץ באופן ישיר אלא רק על סיר הפוך וכדומה ניתן להכשיר אותה.

ןעיין בתשובתי משנה שעברה ב:
https://www.kipa.co.il/ask/show/114131

חג פסח כשר ושמח,

עוזיאל אליהו,

.