הכשרה של סיר וכלים

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 21/12/06 20:46 ל בכסלו התשסז

שאלה

אני חילונית צמחונית שמעוניינת להגעיל את הכלים שלי לצורך שימוש חלבי כדי שחבריי הדתיים יוכלו לאכול אצלי ללא חשש.

האם ניתן להכשיר לחלבי כלים שבעבר (לפני כ-6 שנים) השתמשו בהם גם לבשרי וגם לחלבי? אם כן - כיצד? ואילו סוגי כלים?

תודה עינת

תשובה

ב"ה

שלום.

בעיקרון אפשר. אבל לא את כל סוגי הכלים .כי יש כלים שאי אפשר להכשיר אותם כלל . ולכן את צריכה לשאול על כל כלי בפני עצמו.
ההכשרה היא ב3 שלבים.
1) ניקוי יסודי של הסיר כולל פירוק ברגים במכסה ובידיות וניקוי.
2)הטבלה של הסיר והמכסה בסיר יותר גדול שיש בו מים רותחים מבעבעים וכמה טיפות של חומר לניקוי כלים.
3) הטבלה במים קרים.
כעת הסיר מוגדר כ "סתמי" (פרווה) ואת יכולה להחליט שהוא ישאר כך או שהוא יהיה חלבי (ורק חלבי) או שהוא יהיה בשרי (ורק בשרי)

וחוץ מזה כדאי לך לעיין בחוברת "חזון הצמחונות והשלום" שכתב הרב הראשי הראשון לארץ ישראל - הרב קוק.

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.