הכרת תודה

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 24/02/14 10:37 כד באדר א'

שאלה

שלום רב,

לפני כחצי שנה ניצלנו בני משפחתי ואנוכי משריפה. ביתנו עלה באש כאשר בעלי ילדיי ואני יצאנו ללא פגע.

אני באמת מאמינה שהיתה עלינו השגחה עליונה, מאמינה ביכולותיו ובנפלאותיו של הקב"ה. אולם יחד עם זאת ככל שחיפשתי כיצד עליי להכיר תודה על הנס לא הייתי מסוגלת לבצע תהליך של חזרה בתשובה.

גדלתי ועודני כחילונית.. מסורתית. שומרת חגים... לא מדליקה אש בשבת... מפרידה ושומרת בין בשר וחלב... וזהו. ככה גדלתי.. אני נשואה לחילוני ויודעת שכל תהליך של התחזקות יפגע בשלום בית. האם זו הדרך היחידה להודות לקב"ה?

תודה על מענה.

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

אשריך שזהו כיוון המחשבה שלך,

יש הרבה מצוות שלא נראות כ"התחזקות",

ולא תמיד מפריעות לשלום בית,

כמובן לעשות אותם מתוך הסכמה,

למשל צדקה, גמילות חסדים, שמירת הלשון,

כבוד לאנשים,
וכן מידות טובות כמו פיתוח אופטימיות לחיים, אהבת הבריות.

ב"ה, לא חסר.

בברכה,

דני ארגמן