הכרויות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 05/10/06 23:10 יג בתשרי התשסז

שאלה

שלום

אני אשכנזיה. חברות רוצות להכיר לי בחורים. לי כעיקרון לא כ"כ משנה אם הן יהיו אשכנזיים או ספרדיים. אני יודעת שלאבא שלי זה מאוד משנה. האם זה חלק ממצוות כיבוד הורים ולסרב מראש לכאלו הצעות או שאני צריכה ,במקרים שמציעים לי בחורים לא אשכנזיים, לסרב לא לקחת את זה כלל בחשבון???תודה רבה

תשובה

שלום וברכה
אין שום קשר בין שיקול הדעת הזה לכיבוד אב ואם. את רשאית לפגוש ולהינשא עם מי שחפץ לבך, יהיה הוא מאיזו עדה שלא יהיה.
יכול להיות שכדאי לך להעדיף כאפשרות ראשונה את מי שלא יגרום לעימות בינך לבין אביך על אף שעמדתו שגויה, אך זה כבר שיקול פראקטי שאין לו קשר למצוות כיבוד אב ואם.

כל טוב