הכנת תה בשבת

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 26/05/02 03:24 טו בסיון התשסב

שאלה

בס"ד

למה אסור להכין תה משקית

ובאיזה אופן מותר לכתחילה?

תשובה

בס"ד

"כלי ראשון" - בדרך כלל הבישול הוא רק ב"כלי ראשון" שהוא כלי שעל האש או שהורד מהאש.
"כלי שני" - שהוא כלי שהועברו אליו מים רותחים או תבשלים מכלי ראשון - אינו מבשל.
"קלי בישול" - יש הלכה שאומרת כי "קלי בישול" אסורים בבישול גם אם הם נמצאים בכלי שני.

השאלה הגדולה היא כמובן מהם "קלי בישול"?

יש אומרים ש"שקית תה" היא מקלי הבישול. ולכן אם שופכים עליה מים חמים מכלי ראשון או כלי שני היא מתבשלת. (ככה זה גם נראה)

יש אומרים שאם שופכים עליהם מים מכלי שני היא לא מבתשלת . ויש מקילים אם שופכים מים רותחים מכלי שלישי.

כיון שהכנת תה בשבת היא דבר מצוי למה לו לאדם להכנס כל שבת לספקות האם הוא עובר על איסורי שבת בהכנת כוס התה שלו?
מה יותר פשוט מאשר להכין תמצית תה טובה של תה איכותי לכבוד שבת?

ככה הוא ירגיש את השבת גם בכוס תה משובח העשוי מעלים שבושלו בערב שבת בפינג'אן.
יותר טעים !!
יותר איכותי !!
ויותר מתאים לשבת קודש!!