הכנת רוטב בשבת וחג ועוד

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 03/09/10 11:37 כד באלול התשע

שאלה

לכבוד הרב שלום!

ברצוני לשאול אותך שתי שאלות:

1) האם ניתן להכין רוטב מאבקה ביו"ט ובשבת? מדובר באבקה שאם מוסיפים אליה מים רותחים, זה הופך לרוטב.

2) כידוע השנה ראש השנה מחובר עם שבת, כך ששבת יוצאת לאחר ראש השנה. אני הקפאתי כמות גדולה של אוכל שהכנתי לחגים ולשבת, האם מותר לי להוציא מהמקפיא למשל עוגות או בורקסים ביו"ט לפני השבת, על מנת לאוכלם בשבת בלבד?

באיחולי שנה טובה ומתוקה, ובתודה מראש

תשובה

בס"ד
שלום רב,

מצטער על אחור התשובה שנבע מתקלה טכנית

יש מקום להתיר הכנת רוטב מאבקה מכלי שלישי (המיחם שעל האש הוא 'כלי ראשון', הכוס שמוזג אליה היא 'כלי שני' ומהכוס ימזוג לקערה שהיא 'כלי שלישי'). לאחר ששפך את המים לקערה יוסיף אבקה בכמות שתיצור תערובת דלילה (שבהטית הכלי התערובת נשפכת) ויערבב בשינוי (הלוך ושוב ולא בתנועה מעגלית)

על פי פינת ההלכה של הרב יוסף צבי רימון
http://www.zomet.org.il/?CategoryID=160