הכנת פמוטות לשבת לפני החג

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 12/05/02 15:25 א בסיון התשסב

שאלה

בס"ד

לכבוד הרב שמואל אליהו שליט"א השלום והברכה

שמעתי בפי אביך הראשון לציון הרב מרדכי אליהו שליט"א שצריך להכין שני זוגות פמוטים לפני כניסת החג,זוג לחג וזוג לשבת. מה הסיבה לכך שצריך להכין פמוטות לשבת לפני החג ?

בכבוד רב

תשובה

בס"ד

בהדבקת הנרות לפמוטים יש חשש מלאכה, ואסור לעשותה ביום טוב. ולכן אם חל יום טוב ביום שישי (או ביום ראשון, או ביו"ט שני של ראש השנה) - יש להקפיד שלא להדביק נרות לפמוטים ביום טוב.
והטוב ביותר להדליק נרונים המונחים בתוך קופסת פח שאין צורך להדביקם לפני ההדלקה.
ואם אין לו נרות כאלה - ידביק את הנרות לפמוטים מיום חול.
מי שלא הכין פמוטים כנ"ל - יניח את הנרות בתוך הפמוט ויחזק את הנרות שלא יפלו ע"י נייר או אלומיניום החתוך מערב יו"ט.
המדליקות בשמן יתחבו את הפתילה במקומה בערב יו"ט. ואם לא עשו כן - יכולים להכינם בדיעבד גם ביום
טוב, וטוב שיעשו כן בשינוי.
בכל מקרה אין לגלול פתילים ביו"ט.

כי הכנת ה