הכנת בגדים לתשעת הימים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 09/07/02 01:02 כט בתמוז התשסב

שאלה

א.האם אסור ללבוש בתשעת הימים בגדים מכובסים שלא נילבשו עדיין?

ב. אם כן, האם האיסור כולל גם בגדים שמתלכלכים במהרה, כגופיות וכדומה?

ג.אם אסור,האם ניתן ללבוש היום,ער"ח מנ"א, בגדים רבים, כדי להפכם למשומשים?

תודה מראש, ישועות ונחמות.

תשובה

בס"ד

ספרדים נוהגים אסור ללבוש בתשעת הימים בגדים מכובס משבוע שחל בו ואשכנזים מראש חודש.

לגבי אשה אפשר להקל בלבישת לבנים למי שלא הכין.

אפשר להכין בגדים ולבנים מראש.
וכיצד יעשה?

ילבשם שעה אחת ואחר כך יסירם כדי שיוכל ללובשם בשבוע שחל בו תשעה באב.

ואלה שמחמירים לאסור לבישת מכובסים מראש חודש, יש להם להכין כן מערב ראש חודש. ובפרט במקומות החמים \עיין בא"ח דברים ו. שו"ת רב פעלים ד, סי' כט\.

אם לא הספיקו להכין קודם ראש חודש - יכולים להכין בר"ח עצמו, ואם גם אז לא הכינו כל צורכם - מותר להם להכין אחרי ר"ח לצורך שבוע שחל בו תשעה באב, שהאיסור מר"ח אינו אלא חומרא ואילו שבוע שחל בו תשעה באב הוא מדינא דגמ'.

הזמן שצריך ללבוש בגד להוציאו מגדר "בגד מכובס" אינו קבוע והעיקר הוא שהבגד יזיע קצת מהגוף. ונהגו ללובשו כשעה או מעט פחות.

מי שלא הכין בגדים וצריך להחליף בגדיו בשבוע שחל בו - לא ישליך אותו לרצפה כדי שיתלכלך, אלא יקח בגד לא מגוהץ או שיקמט אותו מעט.