הכנסת אורחים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 06/01/14 11:54 ה בשבט התשעד

שאלה

בס"ד

לרב שלום וברכה

אני לא יודעת אם אפשר באתר כיפה לשאול את השאלה הבאה

אבל אודה על כל תשובה

אימי בת ה - 84 מרגישה מוטרדת ע"י אישה כבת 50

הן מכירות בערך 10 שנים

האישה גרה כרגע ב*- עד לפני כשנה הייתה גרה בדירה שכורה הוריה גרושים ונישאו בפעם השנייה והיא מבחינתה עד כמה שידוע לי לא מעוניינת בקשר איתם .

בתחילת ההיכרות איתה אימי ריחמה עליה והביאה אותה לביתה נתנה לה אוכל בגדים ובעיקר אוזן קשבת

אני לא מרגישה נוח לרשום זאת אבל מכיוון שזה בעילום שם

אציין שהאישה לא מתלבשת ומתנהגת בצניעות ואפילו בעלת חוצפה...

כיום האישה מתקשרת אליה ומבקשת לבוא אליה אך אימי לא מעוניינת

אציין שאימי מרגישה לא טוב שהיא דוחה אותה שוב ושוב

מה עליה לעשות?

תודה רבה

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אי אפשר לכפות על אמך למי לעשות חסד.
אדם רשאי לבחור למי לעזור. גם במתן צדקה אתה בוחר למי לתת ואי אפשר לכפות עליך לתת צדקה דווקא לאדם מסוים. אמך אינה חייבת לפעול בדרך שעלולה להזיק לה גופנית או רגשית.
יש בכל עיר ומועצה, מחלקת רווחה שמטפלת באנשים מתקשים. את יכולה לפנות למחלקת הרווחה כדי שהם יוכלו לעזור לאותה אישה שמזדקקת לאמך, והיא לא תפריע לאמך.