הכנות לליל הסדר

חדשות כיפה צוות בית ההוראה 05/08/02 16:51 כז באב התשסב

שאלה

אלו הכנות טכניות דרושות לליל הסדר?

תשובה

מצה: 4 כזית (כ120- גרם) לכל נפש. יש מחמירים ואוכלים 150 גרם (5 כזית).
יין: כ260- גרם לכל נפש. יש מוסיפים כוס חמישית לאליהו, שאותה אין שותים.
ביצה: ביצה אחת לכל נפש. יש המכינים ביצה רק לבכורות, מלבד הביצה המונחת בקערה.
מרור (חסה): 2 כזית (כ60- גרם) לכל נפש. לחולים ולזקנים כ36- גרם.
כרפס: עלה קטן לכל נפש.
חרוסת: כדי לטבל בה פעמיים.
מי מלח: כדי לטבל פעם אחת. אפשר להכין מיץ לימון או חומץ עם מים במקום מי מלח.
זרוע (או בשר צלי): מיועד לקערה בלבד, לא למאכל.
קערה: לשולחן ליל הסדר.
כוסות: המכילות לפחות 90 גרם. יש הנוהגים להכין עוד כוס גדולה לכבוד אליהו הנביא.
נרות: שני נרות ארוכים שיספיקו עד סוף ההגדה.
מקום ישיבה: המאפשר לכל להסב.
הגדות: לכל נפש. עדיפה הגדה אחידה לכל המשפחה.
לפני ערב פסח יש לבדוק האם הופרש מעשר כראוי מכל המאכלים; האם הופרשה חלה מהמצות (במקרה של ספק יש להפריש בלא ברכה); והאם הוטבלו הכלים (אם נקנו כלים מתוצרת נכרים).
נוהגים לקרוא סדר קרבן פסח בין מנחה לערבית, או לפני מנחה. הספרדים נוהגים להניח ערובי חצרות בין מנחה לערבית בערב פסח.

שיעורים (לשיטת הספרדים ור"ח נאה):
כזית (מצה ומרור) = 27 גרם. לחולים: מצה - 20 גר', מרור = 18 גרם.
רביעית = 87 גרם. בכוסות 4-3 ישתה רביעית ממש; ב 2-1 רוב כוס; מכוס המכילה יותר מרביעית - יש לשתות את רוב הכוס.
אכילת פרס = תוך 4 דקות.