הכוונה / הדרכה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 09/09/13 21:16 ה בתשרי התשעד

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני רוצה להתקרב לדת, גם להאמין יותר בקב"ה, כדי להתחזק ולקבל ביטחון בחיים, וגם כדי ללמוד על הערכים השונים - למשל: לשלוט בכעס שלי, לא לקנא, לשמוח - שתהיה לי שמחת חיים.

לאחרונה רכשתי ספרים כמו: בגן האמונה למשל. אני קוראת בספר אבל מתקשה להתרכז - כי המחשבות מציפות אותי, והדאגות מציפות אותי, ולכן אני חושבת שאם תהיה לי הדרכה אנושית, שאוכל לדעת שיש לי את מי לשאול ועם מי לדבר בנושאים - זה יותר יעזור לי.

דבר נוסף שמטריד אותי - החלטתי השנה לצום - אחרי מספר שנים שלא צמתי. אני מפחדת שלא אעמוד בצום, שלא אחזיק מעמד ואשבור את הצום... אני רוצה מאוד אבל לא כל כך מאמינה שאני יכולה.

אשמח לעצתך בנושאים הללו.

אגב, אני מתגוררת במודיעין, ואשמח אם אתה מכיר מישהו/י מהאזור שיוכלו לעזור לי.

תודה רבה ושנה טובה

גמר חתימה טובה!!

תשובה

בס"ד
שלום רב,

לענין הצום - חשוב מאוד להצליח לצום.
לכן תפחיתי פעילות למינימום ובלבד שתצומי.
עדיף שלא תצאי מהבית, אפילו לא לצאת מהמיטה, תעבירי את היום במנוחה מוחלטת. העקר להמשיך לצום.

באשר ללימוד - לא לכל אחד מתאים ללמוד מספר.
יש כיום מאות ואלפי שעורים באינטרנט. באתרים רבים, שעורים מסגנונות שונים וברמות מאוד מגוונות. תתחילי לגלוש ולבדוק - תמצאי מהר מאוד דברים שמתאימים לך.

אפשרות נכונה יותר - "עשה לך רב (או רבנית)".
הדרך למצוא מישהו כזה - להתחיל ללכת לשעורים בבתי כנסת שונים. שעורים של רבנים ורבניות - עד שתמצאי את הרב \ רבנית שמשמחים אותם ומחזקים אותך.

בהצלחה!