הירהורי עבירה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 19/05/13 18:18 י בסיון התשעג

שאלה

בס"ד

עכשיו חזרו לי מחשבות לא צנועות ביניהן זיכרונות מהפורנו שראיתי

מה לעשות?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

לפני הכל צריך להתפלל: תפילה שהיא קצרה במילים אבל עמוקה במחשבה ומלאה כוונה.
תנסה להרגיש את ד' קרוב אליך, לפנות ולדבר אליו בדרך ישירה - כמו שמדברים עם אבא: לבקש מד' שיציל אותך מהיצר הרע, שיתן לך כוח להתגבר עליו ולהנצל ממנו.
אחרי התפילה הקצרה תנסה לקחת את עצמך למשהו שיהיה לך מענין ונעים לעשות.

אי אפשר לגרש מחשבות. אדם לא מסוגל לרוקן את המוח אבל אפשר וצריך להתמלא במחשבות אחרות.

הכי טוב ללמוד תורה - אבל זה מתאים למי שבאמת שמח ואוהב ללמוד.

תחשוב על דברים שאתה אוהב ושמח לעשות.
אולי להיות עם חברים? להזמין חבר או ללכת על חבר.
אם יש לך תחביבים.
אם אתה אוהב לעשות ספורט.
לקרא ספר מענין או לראות סרט נקי.
יש מי שאוהב סרטי טבע או סרטים על מקומות רחוקים. יש מי שאוהב סרטי מדע או היסטוריה.
תעסיק את עצמך עד שהיצר יבין שהוא מפסיד ויעזוב אותך.

בברכה
ובהצלחה!!!