הירהורים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 24/01/12 13:07 כט בטבת התשעב

שאלה

שלום הרב

יש לי כמה שאלות

1)כל פעם שאני מיסתכל על נשים זה עושה לי משהו (לא רק הירהורים-אני מקווה שאתה מבין כי לא נעים לפרט) גם התמונות של הנשים באתר כיפה ובכלל בכל מקום היום יש נשים גם בשיעורים של רבנים יש פעמים שמצלמים את הקהל ויש שם נשים אז השאלה שלי היא האם מותר לי להיכנס לאתר כיפה או לראות את השיעורים שבהם מצלמים את הקהל ??

2)אחרי שאני קם בבוקר אני הולך לשירותים בלי ליטול ידיים והמרחק בין השירותים לחדר שלי הוא כמה מטרים אז האם מותר לי לאחר שהייתי בשירותים ליטול ידיים ואז לברך על נטילת ידיים

3)האם מותר להגיד פיטום הקטורת לאחר בכל זמן?וגם לאחר התפילה?

4)אם עבר זמן שחרית אבל לא עבר חצות היום האם מותר להזכיר שם ה' באמת ויציב ובעזרת אבותינו?והם מותר בכלל היתפלל 18 ?(לפני חצות היום אם עבר זמן תפילה שרשום בלוח שנה)

תודה מראש וסליחה על ריבוי השאלות

תשובה

בס"ד
שלום רב,

עליך להתרחק מכל מה "שעושה לך משהו".
אם אתה מסוגל להשתתף בשעור שנוכחות שם נשים ולא להתסכל לכיוון שלהם - תעשה כך. אם אינך מסוגל אז תשתתף רק בשעורים של גברים.

אינני יודע מה גילך - אבל נראה לי שאם תוכל להתחתן יהיה מרגוע מסוים לקשיים הללו שלך.

באשר לנטילת ידיים בהשכמה, נוהגים להקל ולהחשיב כל מרחק בתוך הבית כ-4 אמות, לכן אתה יכול להמשיך ללכת מהחדר לשרותים וכד'
צריך לטול ידיים לפני שנוגעים בכל אחד מפתחי הגוף. לכן ראוי מיד עם הקימה, לטול ידיים - בלי ברכה (כאמור אתה יכול לצאת מהחדר שלך לטול ידיים)
לאחר מכן להתפנות, ואז לשוב ליטול ידיים ולברך: "על נטילת ידיים", "אשר יצר" ולצרף לכך "אלקי נשמה"

"פיטום הקטורת" = הנוהגים, אומרים שלש פעמים ביום בזמנים מוגדרים: לפני שחרית, בסוף שחרית ולפני מנחה.

תפילת עמידה של שחרית לכתחילה עד 4 שעות זמניות. אבל אם עבר הזמן יכול להתפלל עד חצות היום תפילת עמידה של שחרית.

לענין ברכות קריאת שמע (יוצר אור... אהבה... אמת ויציב... עזרת אבותינו) נחלקו הדעות: יש אומרים שרק עד 4 שעות כמו שחרית לכתחילה. יש אומרים עד חצות היום כמו שחרית בדיעבד. והרב עובדיה מבין שברכות השחר אפשר לומר כל היום.

ועיין:
http://www.halachayomit.co.il/displayRead.asp?readID=438

אין מקום לבקש סליחה על ריבוי השאלות - אנו משיבים בשמחה, לשם כך אנחנו כאן!