היצר גובר

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 23/08/09 12:07 ג באלול התשסט

שאלה

תמיד אחרי שאני מסיים שיעור תורה היצר מתעצם הדחף שלי בכל הגוף למשל אני מרגיש שהבתן שלי נסרפת העיניים שלי רותחות הצלחתי רק פעם אחת להתמודד בדבר הזה אבל זה רק מתחזק ולא מרפה ואני מחכה לשעור תורה הבה איך אני נלחם בדבר כזה כחול שאני מתחזק יותר כך אני נופל

תשובה

בס"ד
שלום רב,
כנראה יש משהו בשעורי התורה הללו שלא מתאים לנפש שלך.
אתה יכול וצריך לעקוף את הבעיה בכך שתחדל מלהשתתף בשעורי תורה אלו.
יש דרכים רבות ושונות להתחזק ולהתקרב אל ד'. תתחזק בעבודת ד' שמדגישה כוחות אחרים בנפש שלך: כגון תפילות בבית הכנסת או אמירת תהילים (אפשר לומר תהילים בכותל ובקברי צדיקים). תרבה בגמילות חסדים (להתנדב ולעזור; לסייע באחזקת בית הכנסת, לבקר חולים, לסייע לנכים וזקנים בשכונה שלך וכד')
אתה יכול לנסות להשתתף בשעורי תורה במקומות אחרים ובמסגרות אחרות, לראות שהמקום והמסגרת מתאימים לנפש שלך ולא מעוררים בך גירויים.

לסיכום - תנסה דרכים שונות של התחזקות עד שתמצא את המעשים שלא מעוררים בך השפעות רעות ובהם תמשיך ותתחזק.