הימורים-אסור או מותר?

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 09/05/02 10:08 כז באייר התשסב

שאלה

לאחרונה בכיתה שלי התחילו ילדים למלאות טפסי הימורים.

האם יש בעיה הלכתית למלא טפסי הימורים שקשורים לכדור-רגל, או גם למלאות טפסים עם משחק מספרים, ומדוע?

בתודה מראש

-אני-

תשובה

ב"ה ד' תמוז תשס"ב

שלום רב!

בהימורים באופן כללי יש בעיה של "משחק בקוביא", על פי חז"ל מי שמוגדר כך פסול לעדות, ויש בדבר שתי סיבו, אחת משום שזה נוגע לאיסור גזל, כיוון שזה שנותן את כספו לא נותן בלב שלם, ועוד שמי שעוסק בנושא זה אינו עוסק ביישובו של עולם ומבטל את זמנו לריק. הפוסקים פסקו את הטעם השני. ולפי טעם זה מי שמתפרנס מדבר אחר, מבחינה הלכתית הדבר מותר. אלא שברור שחז"ל ראו את העיסוק הזה כדבר מגונה, ומי שעוסק בכך גם אם יש לו פרנסה אחרת, הוא עוסק בדבר שאינו בעל ערך, ומבטל את זמנו לריק.
אם ההימור הוא בנושא הכרוך באיסור כמו חילול שבת במשחקי ספורט, יתכן והוא יחשב כמסייע לעוברי עבירה, והדבר אסור, אם באמת רוב הפעילות מתקיימת תוך כדי חילול שבת.
ולכן עדיף להמנע בכלל מעיסוק בתחום זה.

בברכת התורה

בניהו ברונר

צפת