הייתי בקשר עם מישהו וקשה להתנתק

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 06/10/02 04:50 ל בתשרי התשסג

שאלה

כבוד הרב שלום!

במהלך חיי "יצאתי" במשך תקופה עם גבר אחד ששינה את חיי. התאהבתי בו ואני עדיין אוהבת אותו. הסיפור ביננו ארוך וכואב ולא אפרט עליו כעת. אחרי כמה זמן ניתקנו את הקשר. שהמצב כבר לא היה טוב והכל השתנה ולא היה כמו בהתחלה. כעבור זמן מה חידשנו את הקשר והתראינו מספר פעמים.

מישהי שאני מכירה אמרה לי שהוא לא הזיווג שלי. היא שמעה את התפילות שלי לבורא.

היא כמו כן גם אמרה לי שבגילגול הקודם הייתי המאהבת שלו. ואנחנו לא נועדנו להיות יחד.

מאז ששמעתי דברים אלו אני לא אותו בן אדם.

האם אני יכולה לשנות זאת בעזרת התפילות שלי?

תשובה

בס"ד

בדקי היטב אם את מתפללת ל"דבר האמיתי" או שאת מתפללת ל"מציאות בלתי אפשרית".

לפי העולה ממכתבך את מתפללת למציאות בלתי אפשרית.

לפי העולה ממכתבך כדי להתחתן גם הוא צריך לשנות הרבה מאוד דברים בהנהגות שלו וגם את צריכה לשנות בהנהגות שלך.
זה לא כל כך קל לשנות דברים מהיום למחר וגם לא מהיום לעוד שנתיים.
לא בונים קשר על ה"חלום" שמישהו ישנה את עצמו ואת הנהגותיו.
בונים רק על מה שיש ועוד קצת שישתנה.
כמה קצת? אולי עשרה אחוזים!!

אותה "מישהי שאת מכירה" אומרת לך את הדבר הנכון. היא עוזרת לך לצאת מ"המציאות הדמיונית" שאת שבויה בה. אבל אני מאוד מפחד שאת הולכת לדרך לא נכונה.

עיזבי את כל הגילגולים.
יכול להיות שזה נכון ויכול להיות שלא - אבל מה שודאי נכון - שלא על פי גילגולים קודמים קובעים מי החתן הבא שלך!!

איך כן קובעים?

שאלי את עצמך.
האם על פי שכל ישר הוא יכול להיות בעלך?
האם על פי שכל ישר אפשר להקים בית נורמאלי.
האם יש לזה סיכוי סביר?

אם אחת מהתשובות היא - לא.
סלקי אותו ממחשבתך מיד.
פשוט הפסיקי לחשוב על כך!!
את חייבת להתנתק מדמיונות השווא הללו.

אני יודע שזה קשה מאוד להתנתק ממישהו שחיית יחד איתו. שהיה בניכם "קשר" שקשר אתכם זה לזו באופן לא בריא, חצי קשור וחצי לא. לא מחובר ולא מנותק. הקשר החלקי הזה הוא לא בריא. הוא גורר כעת "קשר לא נכון" הוא קושר מה שלא צריך לקשור.

ביהדות יש גט כריתות - זה משהו שמנתק כל קשר. מפריד לגמרי. רק כך אשה שהיתה בקשר עם מישהו יכולה להתחתן עם מישהו אחר. אחרת - זה ממזרות.
את לא היית נשואה איתו - אבל יצרת קשר רוחני - במקרה זה לא צריך גט שכתוב על קלף

צריך "גט כריתות רוחני"

כמו שיצרתם קשר - כך צריך לנתק קשר. לגמרי.

"כריתות".

זה קשה?
זה כואב?
זה הכרחי!!

זה כמו להוולד מחדש!!
זה כמו לחזור בתשובה!!
זה כואב אבל זה משמח!!
זה ניתוק שמביא חיים!!
זה כמו ניתוק של תינוק מחבל הטבור!!
זה כמו בחור שהולך לבנות בית ועוזב את ביתו.

בהצלחה