היחס לשאינם דתיים

חדשות כיפה הרב דוד סתיו 19/08/02 00:47 יא באלול התשסב

שאלה

למה אנחנו מחשיבים את ה"חילוניים" ל"תינוקות שנשבו" - הרי יש להם הזדמנות לחוות שבתות ותפילות וכו'... והם לא עושים זאת?!

תשובה

למלאכי שלום,
אכן המושג המקורי "תינוק שנשבה" מדבר על אדם שגדל בין גויים או בחברה בה לא היתה לו דרך להתוודע לשורשי היהדות.
אולם פוסקי דורנו הרחיבו את ההגדרה והכלילו בה גם דורות שלמים שגדלו על תרבות זרה. הסיבות שהניעו אותם להרחיב את ההגדרה היו שבדורות אלו אין מי שיודע להוכיח כראוי ולכן אי אפשר לבוא בטענות אל אלו הרחוקים וכן בשל העובדה שההשפעות של התרבות הן כל כך חזקות בעוד שיד ההשגחה אינה גלויה.
תוכל לעיין בהרחבה בדברי ה"חזון איש" בספר "יורה דעה" סימן ב' ס"ק ט"ז וכן בס"ק כ"ח.