היחס לדברי הרב ניר

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 28/08/05 18:42 כג באב התשסה

שאלה

שלום לכבוד הרב שליט"א

מכיוון שראיתי שהופנו אל הרב מספר שאלות בנוגע ליחס הראוי אל הרב ניר בן ארצי, ומשום ששמעתי שהרב שליט"א מקורב אל הרב ניר, החלטתי להפנות את השאלה אל הרב, בתקווה שיוכל לתת לי מענה.

כידוע, הדעות בנוגע לרב ניר חלוקות, ושאלתי מתייחסת לדעת המחזיקים מדרכו ומגדולתו. הרב ניר אמר לפני ההתנתקות שלא תתבצע הגזירה הנוראית, ואף שמעתי דברים ברוח זו מן המקורבים אליו והלומדים בישיבתו.

לצערנו, גזר ה' ית' עלינו שכן תתבצע הגזירה, וגוש קטיף וצפון השומרון היו למשיסה.

מה צריך להיות עתה היחס אל הרב ניר, שלדעת תומכיו הוא צינור המעביר את דבר ה' בצורה ברורה ומוחלטת? האם יתכן שאי דיוקו בתיאור המציאות מהווה ראיה ברורה מוחצת למתנגדים אל דרכו והתנהגותו, ואין הוא מעביר את דבר ה' אלינו וכ"ש שאין בו רוח נבואה?

אודה לכת"ר אם יועיל להשיב לי על שאלתי.

תשובה

בס"ד

אני חושב שכמו כל בן אדם הוא עלול לטעות.

ועוד יכול להיות כי באמת בשעה שהוא אמר מה שאמר לא היה ראוי שיהיה גירוש. אבל אחר כך "גרם החטא". כמו שמופיע בגמרא ברכות דף ד/א

"כדתניא 'עד יעבור עמך ה', עד יעבור עם זו קנית'. עד יעבור עמך ה' - זו ביאה ראשונה.
עד יעבור עם זו קנית - זו ביאה שנייה.
מכאן אמרו חכמים ראוים היו ישראל ליעשות להם נס בימי עזרא כדרך שנעשה להם בימי יהושע בן נון אלא שגרם החטא.

למסקנה:
לא יודע!
ואני באמת לא חייב לדעת כל דבר.

בהצלחה