היחס לבעלי חיים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 11/12/05 12:32 י בכסלו התשסו

שאלה

שלום הרב.

השאלה שלי אולי תשמע קצת מוזרה, אך היא באמת מציקה לי. אני יודעת שמגלגלים חובה ע"י חייב, וממש מציק לי מדוע מגלגלים על ידי כל הזמן לפגוע בבע"ח שאני אפילו לא מודעת לכך שאני פוגעת בהם. לדוגמה: אני דורכת כל הזמן על נמלים, וכו'. אני יודעת שהם לא נבראו סתם, ולמה דווקא אני נבחרתי להפסיק את חייהם? כל הזמן זה קורה.

אני יודעת שהשאלה אולי נראית קצת טפשית, אבל אשמח באמת אם תענה לי עליה ברצינות. תודה, מרים.

תשובה

שלום וברכה
השאלה אינה טיפשית אולם היא מניחה הנחה מוטעית.
השאלה מניחה כי מדובר במעשה חובה חמור בשעה שהורגים חרקים, ואם כן לא ברור מפני מה גלגל הקב"ה עלינו חובה. ברם, אין זה נכון, ואין הדבר נחשב כ"חובה" בשעה שהורגים חרקים. יש לחרקים תפקיד בעולם, אך הדבר אינו מונע בעדנו מלנסות להרחיק אותם מאתנו ולרמוס אותם כדי שלא יזיקו לנו. על כן, אין מדובר ב"חובה" כי אם בדרך ארץ רגילה שכך נברא העולם, וממילא אין לראות בכך שום דבר המלמד על האדם דבר מה.

כל טוב