החלפת שם

חדשות כיפה צוות בית ההוראה 02/07/02 03:56 כב בתמוז התשסב

שאלה

שמעתי שהיום לא קוראים שם ראשון לילד ע"ש אדם שנפטר בגיל צעיר.

האם צריך להחליף שם לילד שכבר נקרא ע"ש אדם שמת בדרך לא טבעית בגיל צעיר?

האם יש הבדל כאשר האדם מת על קידוש ה'?

תשובה

שלום לשואל !
נכון הדבר שרצוי שלא לקרוא לתינוק בשם אדם צעיר שנפטר מכל סיבה שהיא .
ויש בענין זה דברים ארוכים בספר הרוחות מספרות של הרב פתיה זיע'א .

למעשה שינוי שם זה דבר רציני וראוי להתייעץ עם רב אם השאלה היא למעשה .
על פי רוב נותנים שם למשל יעקב , לא על שם הנפטר אלא כשם יעקב אבינו זיע'א וכדומה .

לכן, אם השאלה מעשית נא לפנות לרב שינחה אתכם כיצד לשנות .
בברכה יוסף אלנקווה