החלפת שם פרטי

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 23/02/16 14:52 יד באדר א'

שאלה

הרב עוזיאל אליהו שלום רב,

שמי אושרית, בת 22, ומזה שנים רבות שאני שוקלת לשנות את שמי הפרטי. אינני מחוברת לשם אושרית, אני לא מרגישה שלמה איתו ואף מתביישת בו קצת.

לאחר מחשבה רבה החלטתי לחשוב לשנות את שמי לשירה.

השם שירה מורכב מהאותיות של השם אושרית ואף האות "ה" מעניקה לשם מימד של קדושה, כיוון והיא אחת מהאותיות המרכיבות את שמו של הקב"ה.

לתשובתך ועצתך אודה ,

בתודה מראש כבוד הרב,

אושרית.

תשובה

ב"ה

שלום.

השם שניתן לך ע"י ההורים לפני 22 שנים הוא שם טוב. והוא ניתן להם כ"נבואה קטנה" על פי השם שנקבע בשמיים כדברי התלמוד שארבעים יום לפני יצירת הולד הבת קול כבר יודעת להכריז "בת פלוני לפלוני" .
ולכן אם את לא מרוצה מהשם את יכולה להוסיף את השם שירה מפני שלא משנים שם סתם כך אלא במקרים יוצאי דופן של מחלות איומות וכד רחמנא ליצלן.

ויכול להיות שאם תאמצי לעצמיך [עין טובה] ותראי את המעלות הטובות והרבות שקיימות [בך] תתחברי אל השם שלך שהוא בעצם מבטא את מהות הנשמה . מבטא את הפנימיות הטובה הקיימת בך.
והכל תלוי במידת הכף זכות שאת דנה את עצמיך.ואם תדוני את עצמיך לכף זכות גם מן השמיים ידונו אותך לכף זכות! וממילא יושפע עלייך שפע טובה וברכה.כי במידה שאדם מודד- מודדים לו.

תחשבי על זה.

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.