החלפת שם המשפחה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 30/06/07 23:37 יד בתמוז התשסז

שאלה

שבוע טוב .

כבוד הרב אני גרושה 3 בנות. וברצוני לשנות את שם משפחתי מראובנוב לראובן או לרובין .האם זה משנה או שיש בעיה בעניין. ומה עם הבנות גם להן השם משתנה.רציתי כמה שיותר קרוב לשם הקודם בגלל הבנות . תודה .

תשובה

ב"ה

שלום.
.

אפשר ומותר. מפני מדובר בשם משפחה ולא בשם פרטי ובשם משפחה זה לא משמעותי כ"כ.
[ "כאן גרים בשמחה ובאושר משפחת ראובן"] דווקא נשמע נחמד!

לגבי הבנות אם הם גדולות אז כדאי לשוחח איתם לשתף אותם ולשמוע את דעתם ולשאול לעצתם ולהסביר להם את המניע .
לא כדאי להנחית עליהם שם שהם לא יהיו שלמות איתו.

בהצלחה,