החלפת השם

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 26/01/11 09:22 כא בשבט התשעא

שאלה

כבוד הרב

שלחתי את השאלה לגבי הבת שלי לשינוי שם ובתשובתך כתבת לבדוק ראיה שיווי משקל ועוד

לילדה אין שום בעיות בריאותיות, היא מטופלת רגשית ברכיבה טיפולית על סוסים ונמצאת בחוג טקוונדו לשליטה עצמית, ועדיין היא מתלוננת שנתנו לה את שם השם "אליה" ובגלל זה השם "מעניש" אותה והיא מקבלת מכות בראש ברגליים ועוד היא מאוד התחברה לשם גל ומבקשת מאחיה לקרוא לה בשם זה האם אתה ממליץ לשקול להוסיף לה שם כי בכל מקום שהיא נמצאת אומרים לי (המורה המדריכה המאמן ועוד) שהיא מקסימה ושיש לה ידע נרחב ואפשרות להתקדם ואני מרגישה שמשהו לא זורם בשבילה. אודה לתשובתך.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

להלן תשובה של רב חשוב על השם ´אליה´
http://www.yeshiva.org.il/ask/printAsk.aspx/60505

אפשר להראות לילדה שהשם שלה טוב וראוי.

אני מבין מאוד את המצוקה של הילדה והתקווה שלה שהחלפת השם תפתור את הבעיות שלה - עם זאת מאוד לא מקובל להחליף שם.

אני מכיר אישית שני מקרים של אנשים שהחליפו שמות ובעיותיהם לא נפתרו בכך (אצל אחד מהם הבעיה היתה רפואית והיא נפתרה לטובה רק אחרי טיפול רציני מאוד). חשבו גם על האפשרות הזאת. אם נחליף את השם של הילדה, הדבר יביא לצפיות מאוד גבוהות אצלה שבעיותיה עכשיו יעלמו - ומה אם הבעיות לא יעלמו למרות החלפת השם?

אם למרות זאת אתם מאוד חפצים בכך, ראוי להתיעץ באופן אישי עם רב שמבין גם בתורת הנסתר כדי למצוא שם מתאים, ואם כן אז מוסיפים שם שני אבל לא ´מוחקים´ את השם הראשון.

בברכה