החיים הם כמו באופניים

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 27/08/02 19:39 יט באלול התשסב

שאלה

כבוד הרב שלום וברכה, מצטערת שאני מפריעה בעינינם אישיים אבל ממש כואב לי... אנחנו נמצאים כרגע לקראת סופו של חודש אלול, חודש הרחמים והסליחות.

הבעיה הממש גדולה שלי היא שאני החלטתי שהשנה אני ב-א-מ-ת רוצה לחזור בתשובה, שאני אגמור את השנה בהתעלות ולא בנסיגה, שאם גזר הדין שלי יהיה מוות (וזו אופציה ממשית- ולענ"ד גם לא כ"כ משנה- אבל זה לא הנושא כרגע, אפשר לדבר על זה בפעם אחרת...) שהמוות יעשה בצורה נקיה, ואני אגיע למרום קודשו לקבל את גזר הדין מתוך טוהר.

אבל אני לא מצליחה!!!

אני ממש מנסה לחזור בתשובה, אינ רוצה להפוך להיות בנ"א טוב, לא בנ"א שעושה מעשים טובים, ואני לא מצליחה.

זה לא שאני נופלת בדברים מסוימיים, (חוץ מהתפילה, שאני מרגישה בה נפילה, אבל היא פשוט משקפת את המבצ שלי, ועוד חטא אחד שאני ממש עובדת עליו, וב"ה אינ די מצליחה. ויש את העובדה שהצבתי לעצמי ללמוד כל יום, וינם ימים שאני מגיעה הביתה כ"כ עיפה, שאין סיכוי שאם אני אלמד משהו אני אקלוט, אבל באותם ימים אני עושה דברים ממש חשובים שתורמים לי...).

היום למשל קמתי להתפלל יותר מוקדם במיננין, ואז כשהייתי בתפילה בבית-ספר, וכל הבנות מסביבי התפללו, ממש נכנסתי לצער! וכך הסתובבתי יותר מידי זמן, ראיתי איך אני תקועה, נופלת בהר שהתחלתי לטפס עליו בחופש עם כל הכוחות שאבא הרחום נתן לי, ופתאום הרגשתי בלי הכוחות האלה, הרגשתי מדרדרת וזה ממש כואב לי!!!

אני רוצה לחזור בתשובה, אני רוצה להגיע לקב"ה נקיה וזכה כמו שהוא הביא אותי לכאן, ואני לא מצליחה-מה לעשות???????

(מצטערת שהמכתב כ"F מבולבל, זה ממש כואב לי, והדברים יוצאים מהבטן בצורה מבולגנת...)

תודה רבה רבה ושנה של המון אור ושמחה, יופי וטוב. מתשיכו להגיל תורה.

(אם אתם מפרסמים נא להשמיט את השם...)

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

לפי השאלה אני רואה שיש לך עוצמה רוחנית מאוד גדולה.

את צריכה להמשיך הלאה ,ובשום פנים ואופן לא להשבר !!

דעי לך כי אין אדם שהוא מושלם. תמיד יש לאדם עליות וירידות בחייו וכמו שאמר מלך ישראל :
אל תשמחי אוייבתי לי כי נפלתי
קמתי,
כי אשב בחושך,
השם אורלי .

החיים הם כמו האופניים :[
כשקשה בחיים סימן שאת נמצאת בעליה.
כשקל בחיים סימן שאת נמצאת בירידה.
ואם את תעמדי במקום ..... .

להתקרב להשם ולהרגיש אור בנפש זה דבר גדול .
דבר כזה גדול מתחיל מדבר קטן, קטן שאת צריכה לקבל על עצמך ולהתמיד בו.

אני חושב שכדאי לך להתייעץ עם אדם שאת מעריכה ושהוא מכיר את אישיותך ואת סביבת חייך.

האם קראת פעם את "אורות התשובה" ?
לא צריך לפחד מלקרוא את הספר . זהו ספר נפלא.

בברכה,

עוזיאל