החטאת הרבים

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 05/02/17 18:51 ט בשבט התשעז

שאלה

חבר שלי ואני התוכחנו בבית הכנסת על משחק היה לו מחשב והוא חיפש את המשחק באינטרנט והתמונה לא היתה צנועה ואני חש שהחטאתי אותו

תשובה

שלום.
דבר ראשון מהסיפור לא נראה שאתה החטאת אותו, אלא שהוא בחר לגלוש.
ובכל זאת, מכיון שזה מציק לך שהיית שותף לזה, כדאי להתחרט על זה (כפי שנראה שכבר עשית), ולהתוודות לפני ה' על זה, ולקבל על עצמך להישמר בדבר הזה בעתיד, ואף להשתפר בתחום.
חלילה אל תשקע בעצבות, אלא עם הצער על מה שקרה, תתקדם בעבודת ה' בשמחה.
חזק וברוך