החזרת קדירה בשבת

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 15/04/02 12:41 ג באייר התשסב

שאלה

מהם שישה תנאי חזרת אוכל על האש בשבת? על איזה מהם ניתן להקל בשעת בצורך? תודה.

תשובה

ב"ה מוצאי שבת תשובה תשס"ג

שבוע טוב וגמר חתימה טובה!

בשולחן ערוך אורח חיים סימן רנג

סעיף ב כירה שהיא גרופה וקטומה ונטל הקדירה מעליה אפי' בשבת, מותר להחזירה כל זמן שהיא רותחת. הגה: ועודה בידו (טור), ולא הניחה ע"ג קרקע. הגה: ודעתו להחזירה (טור);

דוקא שהתבשיל מבושל כל צרכו (ב"י), ואז מותר להחזיר

יש ששה תנאים: א. כירה גרופה וקטומה, פלטה חשמלית עונה על תנאי זה. ב.הקדירה בידו. ג. לא הניחה על גבי הקרקע. ד. הקדרה רותחת. ה. התבשיל מבושל כל צרכו.ו. דעתו להחזירה.

אם לא הצטנן לגמרי הרמ"א מתיר למרות שאינה רותחת.

קולות נוספות במשנה ברורה סימן רנג ס"ק נו

ועיין בביאור הלכה שהבאנו הרבה מהראשונים שמקילין בעודן בידו אפילו אין דעתו להחזיר וכן מקילין בדעתו להחזיר אף שבינתים הסירן מידו ונראה שבעת הצורך יש לסמוך ע"ז:

בברכת התורה

בניהו ברונר

צפת