החופש הגדול ושמירת העיניים

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 29/06/08 12:55 כו בסיון התשסח

שאלה

שלום לרב!

בימי החופש האלו ממש אני חוטא במזיד בשמירת העיניים באינטרנט ולא מסוגל לצאת מהתועבות האלו גם כן אני חוטא בשפיכת זרע לבטלה במזיד וזה דבר שמאוד מפריע לי אז רציתי שהרב יתן לי כמה עצות שבעזרתן אוכל להתגבר על הדברים האלו ואם יש תיקון לכל מה שעשיתי

תשובה

ב"ה

שלום.

אחי היקר !!
1) סור מרע.
2) עשה טוב.

ראשית תעזוב את האינטרנט ואל תגלוש בו !! אם אתה צריך ללכת לקניון אז אל תלך!! סור מרע!!
הדבר השני הוא עשה טוב. תפעיל חסימה על האינטרנט. תתמקד בלימוד תורה בספרים שמעניינים אותך במיוחד. תחפש לך חברותא או מבוגר או צעיר ותלמד תורה .
גם לשחק כדורסל וללכת לטיולים או לרכב על אפניים או להיות עסוק זה פתרון טוב.

חזק ואמץ אחי אל תתייאש ניתן לנצח את היצר הרע. והכל תלוי ברצון.
עיין בהמון תשובות שנכתבו בנושא הזה כגון תשובתי ב:
"הרהורי עבירה"
https://www.kipa.co.il/ask/show/31418

המשך יום טוב,

עוזיאל אליהו,

.