החברה שלי נפלה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 25/11/02 10:53 כ בכסלו התשסג

שאלה

יש לי שאלה בעקבות מקרה שקרה לחברה שלי-היא נפלה בטיול השנתי מצוק 6 מטר ויצאה ממש בנס רק כמה שברים בקרסול,ויצא לי ולחברות שלי לדבר על זה וחברה שלי אמרה שאותה בת שנפלה צריכה לעשות חשבון נפש לראות מה לתקן כי כאילו הקב"ה מזהיר אותה,והבת שהייתה לפניה אמרה שגם היא צריכה לעשות חשבון נפש,ואני אמרתי שאני לא חושבת ככה,מכיוון שאם היא יצאה בכזה נזק קטן יחסית זה רק מראה שהקב"ה אוהב אותה,וחוץ מזה איך אפשר להגיד כזה דבר?הרי אנחנו לא יודעים למה אלוהים עושה מה שהוא עושה..

דבר נוסף-כולם אמרו שהיא ניצלה בגלל שבתיק שלה היו תהילים והיא נפלה על התיק,וגם עם האמירה הזאת אני לא כ"כ מסכימה,כי יכול להיות שחו"ח כן היה קורה לה משהו יותר חמור למרות שהתהילים היו בתיק ואז אף אחד לא היה מזכיר את התהילים..כשקורים מקרים כאלה ואנשים יוצאים בנס ישר ממהרים להזכיר שהיו בתיק תהילים,או תפילין,אבל אני בטוחה שיש מקרים שבהם כן קורה נזק לאדם למרות שהיו לו תהילים בתיק,אז מה,פה התהילים לא עזרו?וגם אותה חברה אמרה שהיא ניצלה בגלל התהילים ובגלל תמונה של רב..אני פשוט לא קונה את הדברים האלה...

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

אני שמח שלא קרה נזק חמור.
הבת שנפלה צריכה להודות להשם ולברך ברכת הגומל.
ואולי כדאי גם לערוך סעודת הודיה עם שירים ותשבחות להשם ודברי ברכה ותורה .

דעי לך כי השם משגיח השגחה פרטית על כל אחד ואחד מאיתנו. זו אמונה.

"הנה עין השם אל יראיו "
יש 2 מלאכים שמלווים את האדם מימיננו מיכאל ומשמאלנו גבריאל ועל ראשנו שכינת אל .
אין אנחנו יודעים את החשבונות של השם כי זה נסתר מאיתנו אך אנו יודעים שאם יש לאדם ייסורים עליו לחזור בתשובה שלמה ,ואם יש לקהל או לכתה או לעם ייסורים אז צריכים לחזור להשם.

תפקיד הייסורים הם לעורר את כולנו לשפר את מעשינו.
ולכן יש מקום לערוך חשבון נפש אבל לא להשאר רק בחשבון אלא לבצע תיקון .
לנסות להשתפר במצוות שבין אדם לחבירו.
לנסות לחזק את האמונה,
לנסות לחזק את הבטחון בשם,
לנסות להבין יותר את התפילה ,
לנסות להתכוון יותר בתפילה,
לנסות להיות יותר בוגרים ולא קטנוניים.
ולנסות ולנסות ולנסות.....

והנס ,והנסיון יש בהם כדי לרומם את האדם לעוצמה ולתחושת קרבה להשם.

בברכה,

עוזיאל