הזמנת חברה לשבת, אבל היא תסע בשביל זה

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 03/07/09 16:32 יא בתמוז התשסט

שאלה

שלום כבוד הרב.

חברה מאוד טובה שלי סטודנטית בעיר בה אני גרה ועכשיו בגלל תקופת בחינות היא נשארת בשבתות בעיר,לבד כדי ללמוד.

היא לא בחורה דתיה ושהזמנתי אותה לשבת כדי שלא תהיה לבד היא סירבה גם משום שקשה לה לשמור שבת שלמה אבל גם כי היא בעצם נשארה בעיר כדי ללמוד בשקט.האם מותר להזמין אותה לחלק מהשבת כדי שלא תצטער על כך שהיא בשבת לבד ולא אוכלת כמו שצריך? למרות שבשביל זה היא תצטרך לסוע?

תשובה

שלום

אם ודאי לך שהיא תחלל שבת בשל ההזמנה, ולא תשאר אצלך, אזי אסור להזמין אותה.

תוכלי לבטא כלפיה את הערכתך עם מתנה קטנה והקדשה או דבר אחר.

אם היא נשארת אצלך או שאת בספק אם תשאר אצלך, מותר להזמין אותה מערב שבת, ולהציע לה להשאר.

כל טוב