הזמנה לחתונה בעיתית

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 09/08/02 11:10 א באלול התשסב

שאלה

שלום לרב שמואל אליהו.

אציג את עצמי - עולה לשיעור ו' באחת מישיבות ההסדר בארץ. מקפיד על קלה כבחמורה וכו'.

כשהייתי בשיעור א' היה לי קשר עם בחורה שלמדה איתי בתיכון הדתי בו למדתי. רק אחרי חודש קשר הבנתי שהיא אינה שומרת תורה ומצוות באופן תדיר אם בכלל, ובעקבות זה ניתקתי עימה את הקשר אך עדיין המשכנו לדבר בטלפון מפעם לפעם כאשר היא נורא העריכה אותי וסמכה עלי. (הרגישה חופשיה לדבר איתי, בניגוד ליחס שלה אל אנשים אחרים).

לקראת סוף שיעור ד' החלטתי לנתק איתה גם את הקשר הטלפוני מתוך ההבנה של הבעיתיות שבקשר סתמי בין בחור לבחורה ללא שום מטרות.

היא אישית נפגעה מהחלטתי זאת, אך ידעתי שאין ברירה וכך צריך להיות.

לפני כשנה היא התארסה עם בחור חילוני (גם היא כבר חילוניה, אחרי הכל) והם מתחתנים אי"ה יום לפני ר"ה.

וכאן אני פונה אליך: היא שלחה לי הזמנה לחתונה. התקשרתי אליה ואמרתי בעדינות שאני מעדיף שלא להיות נוכח שם. היא התקשרה ישר לחבר משותף שלי ושלה (שהיה יחד איתנו בכיתה) וכמעט בכתה לו על ההחלטה שלי.

מצד אחד, אני יודע שנוכחות שלי בחתונתה תשמח אותה עד מאוד ותהיה זה ממש מצוות שמחת כלה עצומה, ושם לא אהיה נוכח היא תיקח את זה קשה ותזכור לי את זה כל חיי, ומצד שני הבנתי שיש בעיה לבוא לחתונתה בעיקר לאחר הקשר העמוק שהיה לי איתה (אני אגיד יותר מזה... במהלך הקשר שהיה לי איתה נגעתי בה בעוונתי הרבים, כמובן בצורה מאוד מסוימת... ולכן זה מוסיף לבעיתיות שבכך, לענ"ד).

אשמח לקבל תשובה מהרב בהקדם.

חודש טוב ושבת שלום!

תשובה

בס"ד

צא ידי חובה בכתיבת מכתב אמיתי שבו תאחל כל טוב אמיתי ותסביר את עצמך בעדינות שגם אם יפול לידי מישהו אחר לא תווצר אי נעימות.

שנה טובה