הזמינו אותי לברית .חייב ללכת?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 06/03/16 14:55 כו באדר א'

שאלה

חבר לעבודה הזמין אותי לברית של הבן שלו (שנולד לפני חודש..) הוא אמר לי בפירוש שהוא מזמין אותי ושאני מוזן וכ"ו האם אני חייב ללכת לברית הזו?

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום,

אכן נפסקה ההלכה בשולחן ערוך יורה דעה הלכות מילה סימן רסה סעיף יב "[
נוהגים לעשות סעודה ביום המילה. הגה: ונהגו לקחת מנין לסעודת מילה ומקרי סעודת מצוה וכל מי שאינו אוכל בסעודת מילה, הוי כמנודה לשמים (תוספות פ' ע"פ). ודוקא שנמצאו שם בני אדם מהוגנים, אבל אם נמצאו בני אדם שאינם מהוגנים, א"צ לאכול שם " ]

ומכוון שעניין זה חמור וכמו [נידוי לשמיים שהרי אליהו הנביא מגיע ואתה לא מגיע?] אז נהגו [להודיע] על ברית ולא להזמין ויש ללמד את הציבור את העניין הזה.

ואם תשים לב למה שנכתב בהלכה תראה שיש פתח מסויים וזה תלוי האורחים שנמצאים שם.

עצתי אליך שאם יש שם בני אדם שמהוגנים ובריות טובות תלך בשמחה תשמח אתה ותֳשמח את בעל הברית ותשתתף איתו בשמחתו [ואפילו לדקה אחת] והיה זה שכרך.

מזל טוב,

עוזיאל אליהו,

.