הזזת תנור חום בשבת

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 09/05/02 14:09 כז באייר התשסב

שאלה

לכבוד הרב, שלום רב.

תנור חימום או מאוורר שפועלים כל השבת, או על שעון שבת, האם מותר להזיז אותם/להפנות אותם לכיוון אחר?

בתודה ובברכה.

תשובה

בס"ד

אם הם לא גורמים שינוי בחשמל או בזרם - לכאורה מותר.
אבל יש אוסרים בגלל שיכול להווצר נתק בחשמל בעקבות התזוזה. במיוחד אם יש תרמוסטט רגיש - כל תזוזה מכבה או מדליקה את הכפתור - זה אסור.

שמעתי פעם מאבא שצריך להורות לאיסור בכולם כיון שאינך יכול לתת לכל אחד תורתו בידו. אם תתיר לאחד בגללל המבנה של המכשיר שלו - כולם ילמדו ממנו ויש מקרים שבהם זה ממש איסור תורה של הבערה. ולכן לא כדאי לנגוע במכשרים אלו בשבת כלל.