הורים חילונים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 14/09/13 23:27 י בתשרי התשעד

שאלה

התחלתי להתחזק לפני כמה חודשים, ההורים שלי מרשים לי ללכת לבית הכנסת רק בחגים והם אומרים לי "רק אל תהפוך לדתי". אני מקפיד על כיבוד הורים כמה שאפשר אבל ההורים שלי מתנגדים להתחזקות שלי ואני שומר שבת בסתר. חג הסוכות מתקרב ואני לא יכול לבנות סוכה, המשפחה שלי לא בונה סוכה ואני לא יכול לבנות לבד. השכנועים לא ממש עוזרים ואני חושב שלהורים שלי יש דעות קדומות על שומרי מצוות והם מפחדים שאני יתרחק מהם. תמיד הייתי קרוב להורים שלי ואני אוהב אותם, מה אני יכול לעשות?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

להתחזק בדרך נכונה, לעשות את רצון ד' זה לא להתרחק מההורים אלא לאהוב אותם בכל הלב.
יחד עם זאת אתה צריך להיות אמיתי ושלם עם עצמך.
כל זה צריך להתברר בשיחות ארוכות עם ההורים שלך.
לא צריך לריב עם ההורים חס וחלילה, גם לא לדרוש אלא להסביר ולהפציר.
אל תתעיף ואל תחדל. כל שבוע תעלה את הדברים הללו מחדש תסביר להם שזה אתה, זה חשוב לך וזה האושר שלך.
יחד עם זאת תסביר להם ותראה להם שאתה אוהב אותם מאוד, אתה קרוב אליהם והם מאוד חשובים ויקרים לך.

אתה לא צריך להתעקש על סכות השנה, תתאזר בסבלנות, כל החיים לפניך. תתחיל לדבר אתם על שבת ועל כשרות ולהביא אותם להבין אותך לאט לאט ולהתחשב בך.
אל תדרוש ואל תעשה מהפכות בבית אלא שינויים קטנים והדרגתיים. אל תדרוש מהם לשנות את החיים שלהם אלא רק להתחשב בך. שיהיו לכך כלים כשרים, שאתה תוכל לשים פלטה לשבת וכד'.
הכל עם הרבה התחשבות והמון אהבה.
אל תסתיר מהם דברים זו לא שיטה.
אבל אל תדרוש מהם דברים גם זו לא שיטה.
צריך להגיע להבנות ולהתקדם לאט לאט.
כך שומרים גם על האמונה בד' וגם על האהבה במשפחה.