הורים ובני זוג

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 24/10/11 20:18 כו בתשרי התשעב

שאלה

חבר שלי יוצא עם מישהי והם מעוניינים להתחתן. אמא שלו מאמינה בנומורולוגיה והחליטה שהם לא מתאימים (לפי השמות) בנוסף היא הלכה לאיזה באבא וגם הוא אמר לה שהם לא מתאימים.

נראה לי ברור שההחלטה היא שלהם ולא שלה (על כן יעזב איש...) אבל כיוון שיש משמעות רצינית לעניין (קשר בינם לבין ההורים בהמשך, סבא וסבתא לילדים שלהם, סיוע במימון החתונה וכו') ויש רב מקובל נוסף (שגם מקובל יותר בציבור) שמקובל אליה חשבתי שאולי כדאי שילכו לאותו רב וגם אם הוא יגיד להם שהם לא מתאימים יגידו לאמא שהוא אמר שהם מתאימים (ישקרו) ובעוד כמה שנים (אולי) יגלו לה.

מה דעתך?

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

דעתי שלא כדאי להכנס לענינים של אחרים אם לא שאלו אותך,

ובדאי לא לתת עצות שקר שיתגלו בעוד כמה שנים ויגרמו לסכסוכים גדולים וגם אתה תוכנס לעסק לא שלך,

בברכה,

דני ארגמן