הורדת תוכנה

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 05/07/09 14:29 יג בתמוז התשסט

שאלה

בס"ד

לרב שלום,

א. רציתי לדעת אם מותר לי להוריד / להעתיק מחבר תוכנה שמוכרים אותה, אבל אני לא יקנה אותה כי היא יקרה מדי בשבילי. יוצרי התוכנה הם גויים, וניתן (מבחינה טכנית) להוריד באינטרנט תוכנה זו.

ב. רציתי לדעת מה הדין במקרה דומה, אלא שיוצרי התוכנה הם יהודים, ומוכרים את התוכנה אבל בגירסה יותר עדכנית. (הגרסה הישנה עם תוספות, ככה שכבר לא מוכרים את התוכנה הישנה, אלא את החדשה בלבד.)

אשמח אם הרב יצרף מקורות להרחבה ועיון.

תודה מראש, הלל

תשובה

שלום

א.אסור לגנוב מגויים. הבעיה הנוספת היא תקנת הקהל בישראל, שקיבלו על עצמם שלא להוריד תוכנות. התקנה היא החוק.

ב.אסור.

מקורות-
לא תגנוב, תשובת הרשב"א והסכמת הרא"ש בעניין דיני תקנות הקהל, האיסור לחלל שם השם בגויים.

כל טוב