הורדת שערות בגב

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 17/06/09 12:45 כה בסיון התשסט

שאלה

שלום כבוד הרב,ברצוני לשתף אותך בתיסכול עמוק שאני מצוי בו.אני בן 18 ולאחרונה התחילו לגדול לי שערות על הגב(בעורףוגם קצת למטה מזה)והכתפיים.ברצוני לציין שאני בחור בעל ביטחון עצמי מאוד נמוך דבר שמשפיע עלי מאוד בחיי ומקשה על כל פעולה שאני עושה.העובדה של ריבוי שערות בגבי (מה שלרובו לא קורה אצל רוב הגברים)מוריד לי עוד יותר את ביטחוני העצמי ואת חופשיותי ואני ממש מתבייש להוריד חולצה או ללכת עם חולצות ללא צווארון.בנוסף לכך עלי לצין שריבוי השערות אף מציק לי במידה מועטה מיבחינת נוחות(גירודים וחום)אך לא מדובר במשהו משמעותי וזאת אינה בעיה בריאותית.אומנם אני יודע שישנו איסור על הורדת שערות בלייזר לשם אסתטיקה ולא ילבש גבר לבוש אישה אך עלי להדגיש שיותר מדובר בבטחוני העצמי האישי ומהרגשת נוחות עם עצמי.בנוסף לכך לרוב הגברים לא מצוי שערות בגב ובכתפיים כלומר לא מדובר כן בחיקוי האשה.כמובן שיש את הצד האסטתי שמשפיעה עלי ומוריד לי את הבטחון,אך איני מעוניין בהורדת השערות כדי להיות יותר יפה אלה כדי שארגיש טוב יותר עם עצמי ולא יפגע בטחוני שהוא ממלא נמוך מאוד.דבר נוסף אני מרגיש מאוד ירוד שאני מתעסק בדברים האלו אבל אני פשוט מתוסכל מזה מאוד כל הזמן.לסיכום האם יש מקום להקל במקרה כמו שלי כפי שהוצג לפניך ולאשר הורדת שערות במקומות אלו כתפיים וגם?

אם לא האם ישנו פתרון אחר?

אני מאוד מתוסכל ומבולבל גם יחד אנא אני מבקש את עזרתך ויעצוך.

תודה רבה

תשובה

שלום

במקרה כזה מותר לך להוריד את השיער בגב ע"י לייזר או בטכניקה אחרת, אך לא את כל השיער אלא כך שתראה כמו גבר ממוצע.

בהצלחה